"En blogg av emusic.se för dig som sysslar med musik" Läs mer
Snart här: Ableton Live 9
kommentarer(0)2012-11-21 19:59:00 | 

 

Nu är det officiellt. Ableton släpper sin Live och Live Suite i version 9. Temat för 2012 års uppgraderingar har hittills varit användarens workflow. Fokus när både Cakewalk presenterade sin nya Sonar X2 och Steinberg sin Cubase 7 låg på användarvänlighet. Ett sequenserprogram kan idag inte bara innehålla massa smarta funktioner, en uppsjö effekter och medföljande ljud och syntar. Det ska även gå snabbt att skapa, editera och mixa musik. Ableton har också hakat på denna trend, trots att det kanske varit ett av programmets starkaste kort genom åren. De flesta av nyheterna i Ableton Live 9 är baserade på att ge användaren de bästa verktygen för att komponera musik, hitta och editera ljud och pluggar – snabbt. Sjung in en snutt med mikrofon och formatera om till MIDI med ett knapptryck, spela in eller editera automatiseringar direkt i Session View, samt en nydesignad och mer intuitiv browser är några av guldkornen. Ableton slänger även in en rad nya pluggar och ljud. En stor nyhet för Ableton Live 9 Suite är att Max for Live nu ingår.

När detta skrivs har Ableton redan haft officiell pressrelease för Live 9, men något releasedatum är ännu inte satt. Första delen av 2013 borde dock vara en bra gissning.

För er som ännu inte äger Ableton Live ger vi på emusic.se er ett fantastiskt erbjudande. Ni kan fram till Ableton Live 9 släpps köpa Ableton Live 8 till grovt rabatterat pris – och få en gratis uppgradering till Ableton Live 9 när den väl lanseras.

Ni finner produkterna här:

Ableton Live 8
Ableton Live Suite 8

Se några av nyheterna i Ableton Live 9 i denna video:


Ableton lanserar i samband med Live 9 också en hårdvara kalla Push. Push är en hårdvarukontroller med nya och spännande funktioner för att arbeta med musik, givetvis i total symbios med Ableton Live 9. Även här ligger fokus på att det ska vara lätt och gå snabbt att skapa musik. Se Abletons video om Push här:

På emusic.se kommer vi inom kort börja ta förbokningar på både Ableton Live 9/ Suite 9 samt Ableton Push. Surfa in ofta så du inte missar att lägg vantarna på Ableton Live 9 och Push i första sändningen.  

Relaterade inlägg

Kommentarer är stängt